Blog

In dit blog onderzoekt DiVCult vraagstukken rondom diversiteit en inclusie binnen de kunsten. We streven er naar om een discussie op gang te brengen en om bij te dragen aan meer bewustwording over dit thema. We willen samen dilemma's uitpluizen en daar wijzer van worden.

Dit blog werkt als een soort estafette: de eerstvolgende blogschrijver wordt uitgenodigd om te reageren op het vorige blog. Bijdragen aan dit blog worden geschreven op persoonlijke titel en vertegenwoordigen niet het algemene standpunt van stichting DiVCult.

Wil jij reageren? Laat het ons weten middels het reactieformulier!

23-06-2020

Diversiteit en Inclusie de uitdaging en opgave voor deze tijd!

Hoe brengen we kunst en cultuur dichter bij een breder publiek? Publiek zoekt naar schoonheid en prikkeling, wil in vervoering raken van een kunstwerk, een optreden of een ontwerp. Kunst en maatschappij gaan al eeuwen samen, dat is niet nieuw, maar kent telkens nieuwe uitdagingen.

Lees meer
05-06-2020

Diversiteit en inclusie?

Voor mij heel gewoon. Voor sommige anderen blijkbaar nog steeds een dingetje. Hoewel... dingetje, zeg maar gerust Ding. Nog steeds is uitsluiting - oftewel exclusie - aan de orde van de dag.

Lees meer