DiVCult op de vijver

We nodigen je van harte uit voor de opening van 'DiVCult op de vijver', zaterdag 27 juni om 15.00 uur in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo.
Op de vlonders in de vijver van het Prins Bernhardplantsoen is werk te zien van 16 beeldend kunstenaars, die met hun werk hebben gereageerd op het thema 'diversiteit en inclusie'.

Deelnemende kunstenaars:

Barsoum Barsouma, Grietje Bouman, Pier van Dijk, Hettie Franken, SaÏda Goriya, Lynne Greenaway, Viktoria Gudnadóttir, Kimon Kirligitsis, Daniela Klooster, Bas van der Linde, Ricardo Liong-A-Kong, Árpád Szombathelyi, Artur Sztejn, Susanne Maria Wolf, Metin Yirtici en Derya Zenginoğlu.

Met deze tentoonstelling wil DiVCult een serie beelden laten zien van kunstenaars met diverse achtergronden en daarmee met zeer verschillende stijlen; sommige kunstenaars werden opgeleid aan de AKI, anderen in een ander werelddeel dan Europa, sommigen studeerden recent af, anderen in de vorige eeuw. Allen reageerden ze op hun eigen manier op het thema.

De opening van deze expositie is ook de aftrap van de activiteiten van DiVCult. De stichting wil een beweging in gang te zetten die gericht is op een betere vertegenwoordiging van minderheden in de gevestigde kunstwereld en wil bijdragen aan culturele diversiteit en inclusie. DiVCult wil dit doel bereiken door een netwerk te vormen waarbij mensen met uiteenlopende achtergronden ideeën kunnen uitwisselen en kunnen deelnemen aan evenementen, discussies, onderzoeken en tentoonstellingen.

Viktoria Gudnadottir

Programma opening

Jeannette Lodeweges, voorzitter van Stichting DiVCult, opent de expositie en geeft een korte toelichting op de doelstellingen van de stichting.

Regine Hilhorst, oud-stadsdichter van Enschede, en Hetty Franken, stadsdichter van Hengelo, dragen varend tussen de kunstwerken hun gedichten voor.

Aansluitend kunnen we genieten van de muziek en zang van Janina Stopperka.

Paviljoen de Ontmoeting zorgt voor een drankje.

Vanwege het virus vragen we je om 1,5 meter afstand te houden

En goed je handen te wassen natuurlijk.
Zorg goed voor elkaar :-)

Foto header: Susanne Maria Wolf

Barsoum Barsouma